EPiServer och SEO-applikation ersätter SEO-konsulting

Online Services berättade om framtiden för SEO på EPiServer Partner forum. SEO konsulting håller på att ersättas av inhouse SEO i Sverige. Verktyg där kunden själv styr synlighet, identifikation och besöksförståelse tar över.
SEO
I USA och England står inhouse SEO tillsammans med eget eller hyrt SEO-verktyg redan för 78 respektive 54 procent. Enligt Online Services sker förändringen i Sverige i snabb takt, inhouse SEO står enbart för 5 procent i dagsläget.

Annonser

5 kommentarer

Filed under CMS, EPiServer

5 responses to “EPiServer och SEO-applikation ersätter SEO-konsulting

 1. AR

  Jag förväntar mig att allteftersom utvecklare och beställare blir mer SEO-medvetna kommer nyfikenheten och efterfrågan på SEO-konsulting att minska.

  Det finns undantag dock, och det är de SEO-konsulter som verkligen är experter och kan göra en skillnad i de fall då det är kritiskt att tweaka SEO:n till det yttersta.

  Det kommer säkert att dyka upp fler tjänstebaserade verktyg för SEO, som kommer att kunna leverera nomalgod analys till prispressade kostnad.

 2. Jag måste iofs även skriva att det Online Services visade upp till stor del kändes som ”Google Analytics Webbplatsöversikt” (med värmekarta förvisso!) tillsammans med en egen validator.w3.org

 3. Kan hända att det kännas så vid första anblick, men det är mycket mer än så. Vid en presentation på 20 min är det svårt att visa alla SEO-delar i verktyget.

  ”Validatorn” är inte alls som W3C utan inriktad mot kriterier som sökmotorer har, vilket är en markant skillnad. Dessutom finns det fler funktioner än så.

  Ska se till att göra en lång guide av verktyget på min blogg inom kort, så förtydligar det säkerligen en hel del intryck och funderingar =).

 4. Vi söker Sharepoint / Moss /. Netto Konsulter för kontrakt i Sverige, Norge, Finland, Danmark.
  wwww.sharepointjobb.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s