Inget CMS för Bonnier City.se

Nya city.se tas fram med byrån Bazooka och ska bygga på deras egenutvecklade (de har tidigare producerat egna CMS:et Bazooka Bazment) Feber.se bloggplattform. Systertidningarna Dagens Nyheter och Expressen återfinns på Polopoly och Dagens Industri ligger på en av IT-avdelningen egenutvecklad .NET-lösning.
City.se

Det framgår inte av det offentliga materialet, men lösningen från gamla Bonnierpartnern Bazooka lär varit mycket kostnadseffektiv, inte minst sett till licenskostnad och konfigurerings/utvecklingstid.

Ett intressant val när nybyggda tidningssajter som NyTeknik.se, Fokus.se, Resume.se, Svd.se och Aftonbladet.se de senaste kvartalen har valt, i tur och ordning, norska Escenic, amerikanska WordPress bloggplattform, svenska Roxen, Escenic och Escenic igen som CMS.

Tidningssajters val av CMS är högintressant. Innehållet är omfattande och mångfacetterat, tidningarnas läsare är bland de mest krävande webbesökarna samtidigt som tidningarnas journalister och skribenter tillhör de mest aktiva och verktygsberoende.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under AJAX, CMS, Escenic, Polopoly, Web2.0, Wordpress

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s