MSN Messenger och Gtalk integrerat i er webbplats

Det har talats ett tag om Facebook går communitydöden till mötes då de intensiva diskussionerna tenderar hamna inom IM-program som MSN.

Jag tror snarare det blir MSN / Live Messenger och Gtalk som flyttar ut på webben. Hur kul är en klient egentligen och Microsofts Windowsfördel (MSN Messenger förinstallerad) kommer inte överleva för alltid.

Google Gtalk är redan där med Google Talk chatback badge. Men varför delvis flash, Google? Varför inte fortsätta med AJAX som i GMail?

Det har gått att integrera delar av MSN Messenger på webbplatser ett bra tag. Märkligt att så få valt att göra det. Och här är en del information om MSN Messenger integration på en webbplats.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Övrigt, CMS, Web2.0

2 responses to “MSN Messenger och Gtalk integrerat i er webbplats

  1. Johan Krüger-Haglert

    Varför skulle man köra det via browsern är väl en vettigare fråga? Förutom enklare utveckling ser jag inte vad browsern erbjuder, kanske lägre resursanvändning om det körs väldigt många applikationer i den?

    Vad gäller flash vs AJAX är det väl antagligen för att man med flash kan få tillgång till mic och webcam och dylikt, tvivlar på att det går med javascript? Annars hatar jag väl flash med. Men håller man sig utanför browsern är det ju inget problem.

  2. Många har historiskt fler kontakter och en bättre relation till MSN Messenger än säg Facebooks nya chatt, eller Gtalk för den delen (även om det är brilliant att alla du mailat som har en Gmail automatiskt blir nya chattkontakter). På samma sätt som sociala medier som nätverkssajter (MySpace/Facebook/Lunarstorme etc.) måste samlas med öppna API:n i framtiden för att fungera måste nog chatterna enas.

    Jag tror att t ex Meebo gärna fortsätter experimentera med Microsofts och Google allt öppnare Gtalk samt MSN Messenger API:n.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s