Fingeravtrycksläsare som CMS-projektavslut

Apropå kundvänliga closure procedures ska jag berätta om en populär projektavslutsgåva jag använt mig av. Lagom till att CMS / ECM var på plats och kunden skulle logga in i en driftsatt och externt kopplad miljö så köpte jag in USB-kopplade fingeravtrycksläsare (kostar några hundralappar).

Dessa knöts till inloggningsformuläret i CMS administration. Därefter fick webbredaktören och informationschefen (eller motsvarande beställare) loggade sina pekfingrar med individuella lösenord. Proceduren tar 2-3 minuter i en, av IT-avdelning inte alltför uppsäkrad, Windowsmiljö och är ganska kul.

Ett av de största utmaningarna efter ett CMS-projekt är avslutat är att få webbredaktörerna och contentägarna att fortsätta uppdatera och skapa innehåll. I lika god takt som under projektet. Fingeravtrycksinloggning ger en kul och spännande anledning att återkomma till webbplatsens CMS. Dessutom löste det lösenordsproblematiken (vissa kunder har tuffa password-policies).

Idag finns fingeravtrycksläsare i många laptops, men de är inte lika vanliga i servermiljöer eller på marknads- och informationsavdelningsredaktörernas arbetsstationer.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Övrigt, CMS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s