E-handel som listar begagnade alterantiv

På innovativa e-handelsplatsen Amazon.com finns sedan länge en tjänst för att lista begagnade alterativ (Used & New). För svenska e-handlare som inte har Amazon.com:s 17 000 anställda finns andra alternativ.

Ebay Tradera.com jobbar för fullt med att öppna upp delar av sin auktionstjänst. Malmöbaserade kvantitativa e-handelstjänsten 123ehandel.se använder Tradera.com:s API för att ge e-handlare möjligheten att även lista artiklar på Tradera.com (se bild nedan).

Undertecknad tycker så klart det vore bra mycket intressantare om tjänsten även kunde integreras direkt i varje e-handel. Affiliateprogram från TradeDoubler och Commission Junction erbjuder delvis det idag, men en Tradera.com-web service integrerad direkt i e-handelssystemet vore bra mycket häftigare.

En risk finns att e-handel tappar potentiella kunder. Men risken är snarlik den jag tar när jag ”bjuder” på information och tips i min blogg. Transparens och ”information wan’t to be free” går före. Dessutom är det alltid enklare för en besökarna att lämna genom att skriva in ”Tradera.com” i adressraden än att slutföra ett kontokortsköp i er e-handel. Är det inte intressantare att hålla besökaren några sekunder extra i er e-handel?

Kanske något för Johan Kinnander och Judith Wolst Sidandsally.com att titta närmare på? De säger sig sträva efter att ”ligga i web2.0 framkant” med sin e-handel från 2008.

På grund av kostnader och bristande teknisk kompetens väljer många e-handlare att inte skaffa hela e-handelssystem idag (ex. Wipcore eller Incordia). Istället startar de företagslistningar på Blocket.se, Tradera.com eller Ebay.com (USA). Tradera.com har över 1,4 miljoner medlemmar och över 900 000 listade föremål uppe för auktion per dag.
Annonser

1 kommentar

Filed under Övrigt, CMS, Web2.0

One response to “E-handel som listar begagnade alterantiv

  1. Jag saknar denna applikation mot e-butik byggd i oscommerce.
    Har även behov av API som skickar automatiska vinnarmail, påminnelser, lagerhantering etc….
    Jag söker efter sådana applikationer.
    Hör av Er till mig om ni har tips på hur Jag får tag i det. Tips o råd tas tacksam emot. // Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s