Avantime piffar upp Socialdemokraterna på EPiServer

Avantime har relanserat kunden Socialdemokraternas webbplats. Mycket bilder, färg och form samt bloggar och bättre funktionshinderanpassning. Kanske det senare som gjorde att den trevliga ajaxsökningen från 2007 försvann?

Avantime hade på EPiServerprodukten AVANsearch sin Siteseeker byggt en riktigt snygg, intelligent sökning (fyllde i förslagna ord om jag inte minns fel) som i SERP:en även dynamiskt populerade och placerade in sökresultat i ett ovanliggande lager. Söklagret kunde sedan även minimeras och ”följa med” under surfningen.

Kanske den den nya installationen av Siteseeker har andra fördelar. Eller? Cedrik, Erik?

Socialdemokraterna tillhör de som valt att starta en ”kanal” på Youtube. Istället för att ge stora hostingbelopp till Qbrick (kund betalar oftast per MB) eller Streamio (kund har fast retainer) väljer de att acceptera Youtubeloggan i högra hörnet. Klippen får tom utrymme på dena nya sajtens startsida.

Annonser

4 kommentarer

Filed under AJAX, CMS, EPiServer

4 responses to “Avantime piffar upp Socialdemokraterna på EPiServer

  1. Martin, även Socialdemokraternas gamla AJAX-sök byggde på SiteSeeker (och byggde alltså inte på AVANsearch). Och jag håller med om att den gamla sökningen var riktigt snygg (vi visade den ofta som ett gott exempel på hur man kan använda SiteSeeker). Men Avantime kanske filar på en tillgänglig AJAX-sök, jag tycker söksidan ser lite halvfärdig ut som det ser ut nu.

  2. Där ser man! Artikeln uppdaterad. Märkligt, vi ”sneglade” på den kod vi kom över 2007 och stötte då på AVANsearch kommenterat i koden.

  3. Det kan förstås vara så att det finns gemensamma delar i de söksidor Avantime gör, delar som alltså används oavsett om det är SiteSeeker eller AVANsearch.

    Liknande gränssnitt har Avantime för övrigt gjort för Lernia (http://www.lernia.se/search/default.aspx?query=svets) och Sigtuna kommun (http://www.sigtuna.se/templates/Search____146.aspx?search=simhall) som båda använder SiteSeeker (även om de söksidorna inte är fullt lika spejsade).

  4. Avantime håller hög klass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s