Blue1 släpper flerspråkssajter på EPiServer

EPiServer har fått ett halvmaffigt e-handelsuppdrag. Med Logica, Wordfast och Translations.com som partners ska finska SAS Blue1 Airlines få tio nya webbplatser med e-handel på tio olika språk. Språkhanteringen ska skötas med Wordfast 6.0, en översättningsmotor och verktyg som ska spara in nyanställningar.

Får jag gissa så har nog EPiServer inget emot gamla partnern WM-datas nya ägare. Att gå med en konsult med 39 000 anställda ger bättre tyngd i upphandlingar som den med Blue1.

Ett ”proprietary globalization management software”, GlobalLink Project Director från Translations.com har även varit en del av projektet.

Sedan tidigare vet  jag att moderbolaget SAS är storkonsument av EPiServer 4 licenser (implementation CSC). Och som ni vet hjälper det något enormt med branschreferenser.

Annonser

3 kommentarer

Filed under CMS, EPiServer, microsoft

3 responses to “Blue1 släpper flerspråkssajter på EPiServer

  1. Handlar det om e-handel undrar man förstås vilken e-handelsmotor använder. Eller utvecklar de kanske allt själva?

  2. När du jobbar mot och integrerar Amadeus brukar shoppingflödet vara ett underordnat problem 😉 Tror att bokningsprodukten löste det som EPiServer inte klarade av. Jag fick ingen annan information från Translate.com iaf.

  3. Bokningsmotorn levereras av den GDS som Blue1 använder (har för mig att det är Amadeus) och det är samma som de tidigare använde med endast tre språk.
    Jag vill mena att den egentliga nyheten här är att Blue1 kan hantera 10 synkade språksajter med samma handfull personal som tidigare hanterade 3 språksajter (språk som de dessutom behärskade själva).
    Vi kommer inom kort att släppa en standardiserad modul till EPiServer som kommer att göra översättningsarbetsflödet lätttillgängligt för alla EPiServer-användare med flerspråkiga sajter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s