Sharepoint förlorare enligt nya CMS Watch

Nya CMS Watch ECM Suites Report 2009 visar att Sharepoints framfart i ECM marknaden mest är snack. Konkurrerande ECM företag har istället växt och tagit marknadsandelar inom områden där Sharepoint är svaga. Andra har ersatt Sharepoint MOSS 2007 USP:ar med add-on tjänster.

CMS Watch analytikern Alan Pelz-Sharpe säger att det är förvånande att Sharepoint inte slagit igenom bättre.

En av de starkast lysande ECM stjärnorna just nu är open source produkten Alfresco.

Annonser

5 kommentarer

Filed under CMS, Dokumenthantering, open source, Sharepoint

5 responses to “Sharepoint förlorare enligt nya CMS Watch

  1. Sharepoint har inte röjt scenen på ECM-områden som dokumenthantering eller processtöd. Men när det gäller intranät så har det tighta samspelet med Office och Exchange givit dem framgång på den marknaden.
    Trots att det är dyrt, överkomplicerat och de flesta inte använder obskyra saker eller Excel Services. 🙂

  2. Intressant, fast valet kanske inte är antingen Sharepoint eller EPiServer utan att man i många väljer att utnyttja det bästa i respektive plattform.

  3. Henrik: EPiServer och Sharepoint slåss om helt olika målgrupper. Schablonmässigt kan man säga att EPiServer funkar för små intranät medan Sharepoint är om du har stora mängder dokument, höga krav på indexering och sök i olika källor, vill ha förstklassig Exchangeintegration. Kort sagt för avancerade, storskaliga intranät.

  4. SharePoint är kompetent men otroligt stort. Det tar enorm tid och kompetens för att skapa nya vägar och uppfinningar i verktyget. Men ändå tror jag att det på sikt kommer att vara en viktig spelare. Kanske mer som ett nätbaserat OS eller som en utökad databas/filserver. Många verktyg i MS baseras numera på denna bas; Team Foundation System, mfl.
    EPiServer är dock extremt lättutvecklat och enkelt i sin konstruktion.

  5. Mikael O: Varför skulle de slåss om olika målgrupper. Även små företag uppskattar dokumenthantering. speciellt om det är decentraliserat. En kombination av EPiServer och Sharepoint är enormt kraftfullt om man bara förstår sig på hur man integrerar dem på rätt sätt. Dessutom klarar man sig fint på WSS 3.0 som är helt gratis. I kombination med EPiServer får man en grymt kompetent plattform.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s