Elastic Path ger Samsonite .samsonite som URL filändelse

Det var inte länge sedan bloggare och andra beklagade sig över att Expressen.se ”tvingades” inkludera /polopoly/ i genererade URL:er. Det byttes för ett tag sedan ut mot /Nyheter/ (och friendly-URL efter Polopolys identfikationsnummer) . DN.se har fortfarande kvar CMS-bolagets namn i samtliga URL:er. Bra reklam för publiceringssystemtillverkaren från Stockholm. Så bra de nästan borde betala för den.

CMS programvarornas URL-genereringsstöd har uppdaterats. Det finns inte ett upphandlingsunderlag där inte friendly-URL efterfrågas. Biffen kan även lösas i Apache. Och finns inte Apache med i bilden, gör det bästa av situationen genom att:

 • Namnge kataloger
 • Det går även att byta namn på standardvalet av filändelse i CMS. Aftonbladet har tagit bort standardvalet .ece från sin Escenic och lagt till .ab istället.Javabaserade e-handelsplattformen Elastic Path tar det hela steget längre. De låter sina kunder skapa vilken ändelse de vill i filnamnen (och de har friendly-URL:s). Samsonite har ändelsen .samsonite i sin livsstilse-handel.
Annonser

3 kommentarer

Filed under CMS, Escenic, Polopoly, SEO

3 responses to “Elastic Path ger Samsonite .samsonite som URL filändelse

 1. Martin

  Den här bloggen brukar vara bra, men på vilket sätt blir en URL bättre av att man byter .ece till .ab? Jag är ledsen, men det var faktiskt bland det löjligaste jag hört. 🙂

 2. Hej Martin. Vem sade att det var bra? Det är bara en trend jag noterat! Men jag tror nog även är Samsonite nöjda med sin .samsonite.

 3. Vannelli

  @Martin

  Varumärket Martin, varumärket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s