Behovet av Sharepoint i Sverige

Det svenska dagsbehovet av Sharepoint är svårbedömt. Nyligen visade siffror att plattformens försäljningssiffror inte alls motsvarar den hype produkten har på ECM och CMS marknaden.

Konsultmäklarna på eWork efterfrågar har enbart en roll för hela Sverige. Manpower 8 roller, men flera av dessa är standardannonser från Cybercom, Elan och Itera. AMS ger hela 75 träffar men flera av dessa är samma ”CV-bank föda” som fanns på Manpower och har legat där sedan i juni.

Undrar om Microsoft får tillbaka de pengar bolaget satsade på att utbilda partners. Microsoft ska ha pyntat upp till 80 procent av partners samtliga kurskostnader inom Sharepoint MOSS och WSS så sent som i somras.

Microsoft får tänka igenom om det är Windows SharePoint Services (WSS) som många nöjer sig istället för att ta in relativt dyra Microsoft Office SharePoint Server (MOSS)?

Annonser

1 kommentar

Filed under CMS, Sharepoint

One response to “Behovet av Sharepoint i Sverige

  1. …och det är i MOSS som publiceringsstödet finns. Det är en funktion som är relativt oupptäckt för extern publicering. Tungjobbat men trots allt ett verktyg för publicering 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s