EPiServer ska göra besökare till prospects i CRM-systemet

Ett tillägg till EPiServers kommande satsningar! Jag glömde helt bort det under torsdagskvällens redogörelse. Allt vin som vevades med Sami Grahn och Johan Olsson från EPiServer och Gustaf Snöbohm från Getupdated innan hotellet stängde kan hjälpt till.

Under 2009 hoppas EPiServer bli marknadsdivisionen och marknadschefens bästa vän. Entusiastiskt berättade marknadschefen Maria Wasing och VP Products Rikard Ljungman att EPiServer satsar stenhårt på en kommande yta, base, för marknadsenhet på företag med en EPiServer CMS 5.

Tanken är att de ska kunna ta besökare på egna sajten, tolka och förtydliga (företag/land/etc. demografi) besökarna via Enecto‘s Dun&Bradstreet/egna datakällor (produkterna Adaptive Content och ProspectFinder, snart med Henrik Engstam vid rodret) och sedan skicka dem med rätt titel (ex. ”prospect”) in i det CRM-system företaget har. Är det en återkommande besökare ska en dialog (ex. chatt) kunna öppnas upp för att få närmare kontakt med kunden.

Har ett community knytits till egna sajten kommer uppdateringar i besökarens (som blir ”användarens”) egna profil att automatiskt även uppdateras i CRM-systemet.

Trevlig idé på pappret. Men hur övervakade och antastade kommer inte besökare att känna sig? Jag tror ”Att skriva för webben” kommer behöva en väldigt genomtänkt kusin med namnet ”Att telemarketingsälja över webben” om denna ”engagerade webb idé” någonsin ska lyckas fullt ut.

Annonser

2 kommentarer

Filed under CMS, EPiServer

2 responses to “EPiServer ska göra besökare till prospects i CRM-systemet

  1. Både Enecto och ProspectFinder har haft EPiServer-plugins ett bra tag. Det nya skulle alltså vara att erbjuda någon färdig komponent för kopplingen till CRM och community.

  2. Tack för förtydligande. Vad jag förstått ska den modulen uppgraderas och självklart är Engage+ -kopplingarna det riktigt nya. Och det jag skriver om i slutet att jag gärna vill se ett praktiskt exempel på, innan jag tror på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s