Umeå universitet väljer öppen källkod och InfoGlue från Modul 1

Fick ett SMS från Modul 1 som får äran att leverera mjukvara från levererar portal till Umeå universitet på den etablerade, svenska öppna källodsplattformen InfoGlue CMS/Portal 2.9.5.
infoglue
Jag har inte skrivit så mycket om javabaserade InfoGlue i den här bloggen, trots att det sedan 2003-2004 varit är en ganska populär produkt bland svenska myndigheter. Att Modul 1 är leverantör är föga otippat, de äger sysselsätter utvecklarna av plattformen sedan de tog över lilla utvecklarbolaget Sprawl solutions för 1,8 miljoner kronor 2004.

Andra leverantörer är Logica (som 2006 försökte sälja produkten som ett open source CMS alternativ tillsammans- eller som alternativ till andra open source produkter som OpenCms, egna Content M och IBM jContentM) i paket för några hundra tusen med hårdvara). Tror även det finns en konsult kvar med kompetens på Getupdated (hej, Gabriel Hansson).

Nyligen avvecklade Myndigheten för Skolutveckling, numera Skolverket (där undertecknad varit projektledare), är en annan InfoGluekund. Göteborgs Universitet är en tredje och SLU en fjärde.

Annonser

1 kommentar

Filed under CMS, java, open source

One response to “Umeå universitet väljer öppen källkod och InfoGlue från Modul 1

  1. Modul 1 äger inte inte InfoGlue plattformen utan det gör InfoGlue communitiet. Däremot är två av plattformens grundare anställda på Modul 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s