Expressen.se väljer att hyra formulär, nytt TV-format på Aftonbladet.se

Några korta kommentarer över teknikutvecklingen hos våra stora dagstidningssajter. Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier, med teknikgäng väljer amerikanska Wufoo.com när sajten ska bygga sin storsatsning ”Kräv sänkt ränta”.

Inte alls CMS-integrerat, men enkelt och billigt. Tre forumlär får Expressen helt gratis. Thomas är för övrigt en frekvent besökare på den här bloggen. Tji för det inbyggda formulärstödet i deras Polopoly CMS. Men det är svårt för Polopoly, EPiServer, Drupal och de övriga att hänga med när hyrtjänsterna (SaaS) sätter fart.

En konkurrerande hyrprodukt för undersökningar, polls, forumlär i framkant är Polldaddy, som nyligen köptes upp av WordPress CMS.

Och Aftonbladet.se har i dagarna förfinat sin redan ledande svenska webb-TV tjänst. Liksom Youtube har TV-formatet på en webbsida blivit större. Från minimala 210×175 pixlar i högerkant brevid en artikel till full artikelbredd på 440×278 pixlar.

aftonbladet tv

Bredare

Dessutom har de valt att lägga flera gamla klipp brevid varandra i slutet av artikeln. Inte helt olikt hur det ser ut på nyss nämnda Youtube. Dock finns inte klippen i någon högupplöst version ännu.
aftonbladet tv

Flera

Och även Expressen jobbar numera med teknikerna på Apegroup för att ta fram sin nylanserade webb-TV lösning Expressen.tv. För Aftonbladet har Ape tagit fram mobila lösningar.
Annonser

1 kommentar

Filed under CMS, Drupal, EPiServer, Polopoly, Web2.0, webb-tv

One response to “Expressen.se väljer att hyra formulär, nytt TV-format på Aftonbladet.se

  1. Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Upphittat och noterat 2008-12-09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s