Schibsteds S24.se går match mot CSports.se

TV-sportkanalen S24.se drivs av Schibsteds SvD.se och Aftonbladet.se genom Rörlig Bild Sverige, RBS (som även basar över det trevliga TV.nu-gänget). Nu lämnar kanalen S24.se betastadiet. I helgen fick den nya hockeyfokuserade kanalen draghjälp av topplacering på Aftonbladet.se sportbladet löpet. Men är svenskarna redo att betala nästan 60:- för andradivisionssport?

S24.se hoppas tjäna pengar på livematcher som allsvenska mötet AIK – Växjö Lakers. Livesändningar kräver registrering och kostar hela 59:-. Bra mycket mer än introduktionspriset i september 2008 som låg på 19:-. Är inte något galet här, på väl fungerande Appstore kostar de dyraste programmen och spelen som mest 80:-?

Sajten ligger på en skräddarsydd Microsoft .NET CMS lösning. Filmerna sänds i flashformat med hjälp av brandbredd och en flashspelare från MPS Broadband.


Den mest framgångsrika svenska betal- livesportkanalen på webben idag är Canalplus som nyligen samlat sina satsningar i CSports.se (via C More Entertainment AB). De har prissatt sina Elitseriematcher till 109:-. Allsvensk fotboll kostar runt hundringen och Serie A kostar 39:- per match. Det finns även paketpriser.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Övrigt, CMS, microsoft, multimedia

2 responses to “Schibsteds S24.se går match mot CSports.se

  1. Marcus

    Både S24 och Csports använder MPS för videohanteringen.

  2. MPS kör Gloo.nu, Sandrew, Kanal 5 m fl noterade jag. Bra jobbat av det gänget under sena 2008. Har mest sett pressreleaser från Streamio och Qbrick. Men de gick med -40 Mkr i förlust (!) på en 8 Mkr omsättning. Undrar om kunderna fått en bra förklaring till detta innan de lägger sin mest värdefulla content i MPS händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s