Litium spenderar i lågkonjunktur

Ulf Boivie, Mathias Bransmo (VD) och Lisa Jalkner (marknadschef) Litium mailar och berättar att de etablerar ett nytt lokalkontor i Göteborg. Sedan tidigare finns CMS-bolaget i Jönköping, Stockholm och Helsingborg.

litium

Litium goes west

Hoppas de lyckades förhandla till sig en lång och låg hyra.

De berättar även att de, liksom Wipcore och EPiServer, går mot att bli ett renodlat produktbolag. Ja, det är ju trevligt att pusta på en produkt och löpande skicka licensfakturor istället för att leva upp till omständiga kundkrav. Alla Litium-kunder på sistone verkar inte nöjda.

Totalt säger sig Litium ha utfört 1200 installationer för 700 kunder. Det 90 man stora (!) bolaget finns på Internet Expo i Göteborg för att berätta mer. Genom åren har Incordia, Dobase och Dupoint handlats upp för att växa. Några partners är 24hr och Constructit.

Nu borde Litium göra som Lemoon och kaxa upp sig genom att såga eller ifrågasätta EPiServer. Det verkar ge uppmärksamhet.

Annonser

2 kommentarer

Filed under CMS, EPiServer, litium

2 responses to “Litium spenderar i lågkonjunktur

  1. skapaab

    Intressant inlägg! Vart tror du att det tar vägen framöver med lemoon och litium? Tar de upp kampen med Epi?

  2. CMS-val är extremt svåra att förutse. Det är inte alltid kapacitet, integration eller funktion som tar fram vinnande CMS.

    Ska citera delar av en bloggy-tråd som svar: ”Jag har aldrig sett en större CMS-affär där inte kontra- eller tidigare affärer samt systerbolag och övriga relationer vägts in. Inte minst vad IT-avd/IT-chef behärskar och uppskattar väger tungt. Gamla arv lever. Så har det sett ut sedan 80-talet och miljarder kastas i IBM, Oracle och Microsofts riktining när fundamentala system ska väljas ut.

    Kan du se en, förvisso kompetent, 40-talist IT-chef med 20 år med java i ryggen välja något öppet källkod CMS skrivet i PHP? Som för övrigt fortfarande behandlas ”sådär” i skolvärlden. Nej, de gillar PPT:s och PDF:er med termer som hur CMS:et ”hanterar” Cloud computing, SOA och övrigt irrelevant.”

    Det gäller väl framtiden även för lemoon och litium. Kontakter är allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s