Fast pris för svensk Joomla! och Drupal installation

Lågkonjunktur? Inte bara webbhotell och egenutvecklade, små CMS säljs för fast pris eller en låg månadshyra. Det har börjat dyka upp svensklevererade ”paket” med färdiginstallerade Joomla! och Drupal redo att användas. Priset för en installerad ny webbplats är fast.

Prologon erbjuder installerad Joomla!med en rak och enkel layout (template) med exempelinnehåll (menystruktur och mallartiklar)” för det facila priset 8000:- SEK exkl moms. Support? ”En kortfattad skriftlig handledning” är det som följer med paketet.

Paket finns även för Drupal. Det ska tilläggas att båda CMS:en är open source och inte själva tar ut någon licensavgift.

Annonser

3 kommentarer

Filed under CMS, Drupal, joomla

3 responses to “Fast pris för svensk Joomla! och Drupal installation

 1. Kristofer

  Åhh, Blondinbella har fått konkurrens vad gäller att kamma hem reklampengarna… ;]

 2. @Kristofer: Läs om, läs rätt. Tro aldrig, aldrig att jag skulle uppmuntra något sådant här.

  Det jag skriver här är för oss som levererar och beställer stora CMS projekt. Att sätta ”8000 fast pris” bredvid ett känt CMS produktnamn gynnar varken de där Prologon (de hoppas så klart på eftermarknaden), kund eller oss andra annan när vi har möte om ett CMS-projekts verkliga kostnad.

 3. De installera de ett grattis version av ett apache webb server (ladda ner det, klick på filen, klick på ikonen, starta tjänster), skapa ett databas (öppna ett program, skriv ett namn, klick på kör), och gör ett standard installation av ett grattis programvara med demo innehåll (7 steg med bra grafik och text) för 8000:-.

  15 minuter max om man har gjort det någon gång förut och inte behöver läser alla text.

  Exempelinnehållet är intressant endast för din test miljö. Ta inte med det om du ska skapa något på riktig. Men glöm inte att du behöver en test miljö var man prova ut tillägg, innan du stöka till din webplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s