Fick min PMP certifiering idag!

Satt av stessiga fyra timmar i sträck för att ta ett nytt projektledningscertifikat under förmiddagen. Är numera stolt innehavare av en PMP!

PMP, Project Management Professional, är en populär certifiering som starkt kommer inom IT-sektorn. Titeln erhålls genom studier, granskning och examen i regi av PMI.

Bland de som förespråkar certifieringen i vår sektor syns Google International. Sökjätten kräver att deras anställda projektledare har en PMP.

9 kommentarer

Under Övrigt, CMS

9 svar till “Fick min PMP certifiering idag!

 1. David

  Stort grattis Martin, bra jobbat!

 2. Lilian

  Grattis Martin!

 3. Martin

  Grattis förstås, alltid en skön känsla när man får papper på att ha klarat av någonting.

  Min erfarenhet är dock att arbetsgivare bryr sig föga om certifieringar för projektledare, det väger väldigt lätt gentemot andra kvalifikationer. Jag tror inte att du har något problem att skaffa uppdrag eller nytt jobb om du vill det oavsett.

  http://www.idg.se/2.1085/1.209950/it-konsulter-certifiering-lonar-sig-inte

  /m

 4. @Martin: Jag tror det är beroende på om projektledaren bara vill jobba kvar i Sverige.

  Titta på kraven i USA, Indien och Kina. Om några år så är det inte säkert att några scrum projekt i ryggen väger lika tungt allena…

 5. Martin

  Nu jobbar visserligen vi med kunder utanför Sverige också, men det kanske inte egentligen är så relevant; det är snarare erfarenheter från min tidigare arbeten jag pratar om.

  Det skulle vara intressant att se undersökning som påvisar att certifierade projektledare levererar projekt med lyckat resultat i högre utsträckning än icke-certifierade; naturligtvis normaliserat för erfarenhet. Det är möjligt att det är så, jag vet inte.

  Min erfarenhet är att certifieringar fokuserar på processer och metoder snarare än människor och det är väl inte nödvändigtvis fel, men de bästa projektledare jag träffat har inte varit de som kan PROPS (Scrum, XP eller vad du vill) bäst. Jag ser UGL eller motsvarande som extremt mycket nyttigare och viktigare för någon som vill ta nästa steg i sin PL-karriär.

  Det är möjligt att jag bara haft otur och träffat för många paragrafryttare med PMP-certifiering! 🙂

  Grattis till certifieringen än en gång, det är så klart bättre att vara certifierad än att inte vara det oavsett vad jag skriver ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s