HD.se överger WordPress för Escenic

Om 18 dagar är det planerad lansering av nya HD.seEscenic. Den skånska sajten, idag känd för sin positiva inställning till nya tekniker som testas på faktiska besökare (Bambuser-script, Google Friend Connect – borta redan?, Google Reader lista, kommentarer), blir därmed ännu en bricka i den norska mediesajtdominansen.
Escenic

Sören Karlssons inhouse gäng, med bl a Sandra Jakob (tidigare Mindpark), är de som främst arbetat på projektet. Ska man tro utvecklingsbloggen (dock ej uppdaterad på ett år) startade det första arbetet med att jämföra publiceringssystem redan i maj 2007. Följande system slogs då om uppdraget:

1. Escenic
2. Polopoly
3. Typo3
4. TNG (The Next Generation, det nuvarande skräddarsydda systemet)

Helsingborgs Dagblad har tidigare använt TNG tillsammans med WordPress för hantering av både bloggar och övrig publicering. I den nya lösningen kommer bloggarna fortfarande ligga på WordPress.

Blir det version 5 hinner kanske HD får med de nya killerapps’en (direktintegration med Photoshop, Office och Final Cut) i sin Esceniclösning.

Annonser

1 kommentar

Filed under CMS, Escenic, Wordpress

One response to “HD.se överger WordPress för Escenic

  1. Martin,

    Roligt att du uppmärksammar oss! 🙂
    Sant är att vi går över till Escenic i mitten av februari (om alla teknikgudar står på vår sida), men vi överger absolut inte WordPress utan fortsätter att ha alla våra bloggar på den plattformen. Det vi lämnar är ett inhousebyggt CMS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s